mail@dimosnestou.gov.gr | dimosnestou@gmail.com
Εκλογικοί Κατάλογοι

Ληξιαρχείο Δ.Ε. Χρυσούπολης & Δ.Ε. Κεραμωτής

Πρεμετής, ΤΚ. 64200
Tηλ. 2591350161 , 2591350162
Φαξ, 25910/22248
Πληροφορίες : Ζώτος Δημοσθένης & Τζεράκη Ιουλία.

Εκλογικοί Κατάλογοι

Για αλλαγές, διορθώσεις ή μεταβολές στους εκλογικούς καταλόγους ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απευθυνθεί στο Τμήμα Δημοτολογίου που εδρεύει στην Χρυσούπολη, τηλ. 2591350161 -162 -163

Για την αλλαγή Διευθύνσεων Δημοτών ή αλλαγή Εκλογικών Διαμερισμάτων ο πολίτης προσκομίζει την ταυτότητα του, αποδεικτικό κατοικίας (Εκκαθαριστικό Εφορίας ή τελευταίο λογαριασμό ΔΕΚΟ) και συμπληρώνει μία αίτηση.

Εγγραφές Ευρωπαίων πολιτών χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

Οι εγγραφές γίνονται καθ όλη τη διάρκεια του έτους και ισχύουν μόνο για τις Δημοτικές Εκλογές και τις Ευρωεκλογές. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κατοικούν εντός των ορίων του Δήμου Νέστου και να προέρχονται από χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για την εγγραφή τους στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους οι Ευρωπαίοι πολίτες οφείλουν να προσέλθουν στο Δήμο του τόπου διαμονής τους προσκομίζοντας ισχύον αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση.

Εγγραφές στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών

Οι εγγραφές στους Ειδικούς Καταλόγους Ετεροδημοτών ισχύουν μόνο για τις Βουλευτικές Εκλογές και Ευρωεκλογές και γίνονται καθ όλη τη διάρκεια του έτους στο Τμήμα Δημοτολογίου του Δήμου Νέστου και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Όμως σε περίπτωση διενέργειας εκλογών παύουν να ισχύουν δύο μήνες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής τους. Ο πολίτης προσκομίζει την ταυτότητα του και υπογράφει την ανάλογη αίτηση. Την αίτηση αυτή μπορεί να υποβάλλει και άλλο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση από τον ενδιαφερόμενο. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κατοικεί εντός των ορίων του Δήμου, στον οποίο θα υποβάλλει την αίτηση, δηλαδή, εγγραφές στους Ειδικούς Καταλόγους ετεροδημοτών Δήμου Νέστου μπορούν να κάνουν μόνο οι κάτοικοι του Δήμου Νέστου. Η εγγραφή στους Ειδικούς Καταλόγους Ετεροδημοτών ισχύει επ’ αόριστον και παύει να ισχύει εφόσον το ζητήσει ο ενδιαφερόμενος με αίτησή του.

Διαγραφές από τους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών

Οι διαγραφές από τους Ειδικούς Καταλόγους Ετεροδημοτών, ισχύουν μόνο για τις Βουλευτικές Εκλογές και Ευρωεκλογές και μπορούν να γίνουν καθ’ όλη την διάρκεια του έτους στο Τμήμα Δημοτολογίου του Δήμου Νέστου και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Όμως σε περίπτωση διενέργειας εκλογών παύουν να ισχύουν δύο μήνες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής τους. Επίσης, οι αιτήσεις διαγραφών γίνονται δεκτές από όλους του Δήμους της χώρας. Ο πολίτης προσκομίζει την ταυτότητα του και υπογράφει την ανάλογη αίτηση. Την αίτηση αυτή μπορεί να υποβάλλει και άλλο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση από τον ενδιαφερόμενο

Οι εγγραφές γίνονται καθ όλη τη διάρκεια του έτους και ισχύουν μόνο για τις Δημοτικές Εκλογές και τις Ευρωεκλογές. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κατοικούν εντός των ορίων του Δήμου Νέστου και να προέρχονται από χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για την εγγραφή τους στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους οι Ευρωπαίοι πολίτες οφείλουν να προσέλθουν στο Δήμο του τόπου διαμονής τους προσκομίζοντας ισχύον αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση

maincontainer